De ce este important sa avem grija de bateria laptopului?

Simplu, in timp daca nu avem grija de bateria laptopului riscam sa o schimbam foarte repede.

Daca v-ati pus cumva intrebarea ”Bateria laptopului se strica?” sau ”Bateria laptopul nu tine mult timp?” atunci o sa va spunem celor care poate nu cunoasteti ca bateriile de laptop au viata destul de limitata, influentata de ciclurile de incarcare.

Cum putem avea grija de bateria noastra?

In primul rand un ciclu de incarcare inseamna ca laptopul are alimentatorul conectat la laptop, iar bateria este conectata. In acel moment majoritatea laptopurilor pornesc ciclul de incarcare. Chiar daca bateria este incarcata 10 % chiar daca este incarcata 98%, o sa porneasca un ciclu de incarcare.

Ce trebuie sa facem ca sa protejam bateria?

Majoritatea utilizatorilor de laptopuri din momentul in care cumpara laptopul lasa bateria atasata laptopului si nu o mai scot deloc. Din acel moment durata de viata a bateriei se reduce considerabil iar ca sa prevenim acest lucru, trebuie sa facem urmatorul lucru. Incarcam bateria la maxim 100% si scoatem bateria din laptop. O punem intr-un loc intunecat sau ferit de luminca (sertar), iar timp de 3 saptamani o tinem fara conectare la laptop. La un interval de 3 saptamani – 1 luna o conectam la laptop si o incarcam din nou. Asa durata de viata a bateriei se va prelungi. Bineinteles puteti folosi bateria mai des, mai ales ca detineti un device mobil si trebuie sa va deplasati, dar totusi nu uitati, atunci cand folositi laptopul mai mult in casa, incarcati bateria puneti-o undeva pentru o perioada de maxim o luna.

Sper ca acest articol sa fie de folos si va multumim pentru ca ati citit acest articol.

Leave a Reply