SFATURI PENTRU PROTEJAREA DISPLAY-ULUI:

• Evitarea expunerii laptopului la lumina solara directa
• Folosirea laptopului departe de surse puternice de caldura
• Evitati punerea obiectelor pe laptop atunci cand capacul laptopului este inchis
• NU apasati tare pe display atunci cand il curatati
• Curatarea laptopului se va face cu un material din bumbac usor umezit (sa nu contina acetona, amoniu, alcool, clorura)

 

Orice laptop care este supus unei folosiri frecvente trebuie sa fie in periodic curatat.

In timp, ecranul laptopului poate acumula praf, urme de amprente sau murdarie de la diversele activitati zilnice. Un laptop murdar poate impiedica folosirea laptopului si ,de asemenea, poate fi deranjant si stanjenitor.

Mentinerea laptopului curat este o procedura foarte usoara. In continuare va vom prezenta cateva sfaturi legate de curatarea rapida a laptopului si sfaturi privind evitarea producerii de daune in timpul procesului de curatare a display-ului.

  • Folositi o laveta de bumbac!

Este foarte important materialul dn care este confectionata carpa / laveta cu care stergeti ecranul laptopului. Cel mai bine este sa folositi un material care nu contine fibre sau reziduri care pot zgaria suprafata display-ului. Recomandat este Bumbacul 100% .

Nu folositi carpe care contin polyester; acestea pot zgaria suprafata ecranului.

Servetelele din hartie sau servetele pentru ten nu sunt recomandate pentru a sterge laptopul deoarece pot contine mici fibre sau chiar diverse lotiuni sau alte impuritati, iar acestea pot zgaria sau pot murdari si mai tare display-ul, curatarea acestuia devenind anevoioasa.

  • Nu aplicati presiune prea mare !

Este recomandat sa nu apasati cu putere pe display-ul laptopului In timp ce il curatati. Aplicarea unei presiuni prea mari in timpul curatarii poate provoca zgarieturi sau alte daune.

  • Folositi doar solutii special pentru ecranul laptopului !

In comert existe numeroase solutii de curatat ecranul laptopului. Este Important sa cititi cu atentie instructiunile de pe ambalaj inainte de a folosi orice produs de curatare.

  • Niciodata nu pulverizati solutie de curatat direct pe display-ul laptopului !

Recomandat este sa pulverizati pe carpa cu care urmeaza sa stergeti ecranul. Nu este nevoie de o cantitate mare de solutie; carpa nu trebuie imbibata cu solutie de curatare!

  • Mentineti-va display-ul mereu curat!

Cea mai buna metoda prin care puteti evita murdarirea excesiva a ecranului este sa tineti laptopul departe de medii cu mult praf sau umezeala.

Nu atingeti ecranul laptopului, nu mancati in preajma laptopului si evitati sa deschideti sticle cu bauturi carbogazoase in preajma laptopului.

Leave a Reply