SFATURI PENTRU PROTEJAREA TASTATURII:

• NU lasati tastatura la indemana copiilor pentru ca pot rupe tastele
• NU lasati lichide in preajma laptopului
• NU lasati surse de caldura in preajma laptopului
• Pentru curatarea tastaturii folositi aer comprimat (dar nu exagerat pentru ca se face condens)
• Pentru curatarea suprafetei tastaturii folositi un material de bumbac usor umezit

Lichidele pot fi un pericol pentu tastatura si pot provoca daune ireparabile laptopului. Desi sfatuiti in repetate randuri sa evite sa tina orice fel de mancaruri sau bauturi in preajma laptopului, unii utilizatori au obiceiul sa nu acorde atentie unei informatii de o asa mare importanta.

In functie de compozitia lichidelor (zahar, coloranti)  si de cantitatea varsata acestea pot fi provoca daune tastaturii sau chiar laptopului, care pot ajunge sa nu mai functioneze corect sau chiar deloc.

Sfaturi pentru situatia in care ati varsat lichide pe laptop:

  • Imediat ce lichidul a curs pe tastatura, este recomandat sa opriti laptopul, il deconectati de la sursa de curent si stergeti orice urma vizibila de lichid de pe tastatura si de pe alte parti componente ale laptopului.
  • Asteptati pana ce lichidele ramase pe laptop se usuca. Daca tastatura este afectata, este necesar sa aduceti laptopul la service. Un tehnician poate fi in masura sa repare defectiunea. Daca nu este posibil, o alta optiune ar fi schimbarea tastaturii cu o alta.

Iata cateva masuri de precautie menite sa ajute utilizatorii sa-si protejeze laptopul intr-un mod  corespunzator:

  • Evitati sa aplicati prea multa presiune pe butoanele tastaturii altfel ele vor suferi daune dupa o folosire  incorecta si de lunga durata.
  • Evitati sa amplasati lichide ( cum ar fi apa sau sucuri) si mancare in preajma laptopului pentru ca se pot varsa sau pot cadea pe tastatura, lucru ce poate provoca daune permanente.
  • Evitati sa cumparati protectii speciale pentru tastatura daca acestea nu pot proteja intreaga suprafata a tastaturii ( adica tastele, touch-pad si palmrest)

Cea mai buna metoda de a va proteja tastatura este sa va asigurati ca nici un lichid, macare sau praf nu ajunge intre taste.

O alta metoda de a va proteja laptopul este sa nu lasati copii in preajma laptopului deoarece acestia, din curiozitate, s-ar putea sa traga de butoanele tastaturii existand chiar riscul sa le rupa.

Curatarea de praf a tastaturii este recomandat sa se faca periodic, cu jet de aer, dar nu prea puternic.

Pentru curatarea suprafetei tastelor se poate folosi o carpa din bumbac moale si solutie speciala pentru componente electrice si electrocasnice.

Leave a Reply