Piata Imobiliara din Romania :

Chiar daca poate experianta noastra pe piata imobiliara nu este la nivelul unor profesionisti in domeniu pot afirma ca exista o neconcordanta destul de vizibila.

Am colaborat cu Agentie Imobiliara Bucuresti si care ne-a mai impartasit din experienta lor zilnica vis-a-vis de clienti. Din ce am inteles pana acum, comparativ cu alte tari Europene si Civilizate, nu exista acel interes permanent al Proprietarului de a sari peste Agentul Imobiliar. Chiar daca comisionul agentiior imobiliare nu mai este ca in anii trecuti la fel de mare si pana la urma ca si Proprietar poti negocia comisionul de vanzare sau inchiriere, nu exista nici un fel de comunicare sau intelegere.

Eu nu cred ca un proprietar nu intelege munca unui Agent Imobiliar si cheltuielile pe care acesta le are cu promovarea unei proprietati, timpul alocat pentru a informa toate conexiunile despre proprietate, de aici subinteleg o rea vointa, o ” lacomie ” tipic romaneasca.

In afara de acest lucru, dupa cum am primit mai multe informatii din piata imobiliara despre proprietarii cu diverse apartamente, garsoniere sau vile in zone foarte bune, dar care nu investec in amenajarea cu gust a proprietatii. Exista destule metode, care sunt la indemana oricui acum, prin care poti amenaja un imobil intr-un mod cat mai frumos si atragator pentru vitorul client. Ei prefera sa lase in paragina proprietatiile si se multumesc si cu mai putini bani doar ca sa nu investeasca in viitorul lor. De ce ? Inteleg ca esti o persoana chibzuita, dar totusi vorbim aici de investirea intr-un sursa de profit, cum pot sa o lasi sa se degradeze ?

Am vazut anunturi gen Inchiriere Garsoniere Bucuresti sau Inchiriere Apartamente Bucuresti si observ o neconcordanta intre multe imobile care au aceeasi suprafata utila, zone de localizare foarte apropiate, in care pretul este diferit chiar cu peset 100 Euro pe luna. Ma indoiesc ca agentii imobiliari care se ocupa de acele oferte nu i-au sfatuit de bine pe Proprietari, ma indoiesc ca Proprietarii nu au studiat piata imobiliare inainteĀ  de a-si posta anunturile si asta ma duce la un singur gand : dezordine imobiliara.

Va asteptam pe site-ul nostru cu oferte imobiliare : www.rezoimobiliare.ro

Leave a Reply